En de webteksten?

Ja, ook daar maken we werk van, we zijn de witte raven onder de websitebouwers die begaan zijn met de inhoud van uw webstek. We bedenken een contentstrategie en schrijven sterke teksten die uw lezers overtuigen. Dat is voor ons makkelijker dan voor u: als leken veronderstellen we geen voorkennis bij de surfers, dus we kunnen helder en onbevangen uw ding uitleggen. We komen niet in de verleiding om té technisch te schrijven en we willen evenmin elk detail uitspitten.

 

Copywriting en SEO

Een bijkomend voordeel van onze teksten: ze scoren beter in Google. De afkorting SEO staat voor search engine optimization, dus het optimaliseren van uw website voor zoekmachines. Naast het technische aspect, is ook van belang dat de inhoud geoptimaliseerd is. Na trefwoordenonderzoek schrijven we teksten met de optimale trefwoorddensiteit, met de nodige synoniemen en aanverwante zoektermen, echter zonder dat het onnatuurlijk overkomt of de leesbaarheid achteruit gaat. 

Webteksten zelf schrijven?

Gaat u zelf aan de slag om uw site van content te voorzien, dan geven we u graag onze tips mee!

1 Kort en krachtig
Een scherm leest moeilijker en surfers zijn altijd gehaast: ze moeten nog een mail versturen of willen op Facebook rondhangen. Grote tekstvolumes zijn dodelijk voor de aandacht, dus schrap tot de kern overblijft.

2 Structuur
Gebruik structuurelementen zoals paragrafen, tussentitels of opsommingstekens om de surfers houvast te geven tijdens het lezen. Ze moeten in een oogopslag kunnen "scannen" waarover de pagina gaat.

3 Pagina als geheel
Elke webpagina moet op zich staan en een consistent verhaal vertellen. Het is niet zeker dat de surfer de vorige pagina's gelezen heeft, evenmin kunt u ervan uitgaan dat hij de volgende zal lezen.

4 Niet té wervend
U wil lezers overtuigen? Prima, maar dan gaat u best subtiel te werk. Schrijf niet "wij leveren topkwaliteit" maar stel uw tekst zodanig op dat de lezer zelf tot conclusie komt "zij leveren topkwaliteit".

5 Schrijf voor het web
Hergebruik geen tekst die voor een ander medium geschreven is, zoals een voorstellingsfolder of publireportage. Wilt u zo'n tekst recycleren, herschrijf hem dan absoluut met bovenstaande regels in het achterhoofd.

En de allerbelangrijkste tip: bijt uw tanden niet stuk op uw pen! Met tegenzin schrijven komt het eindresultaat niet ten goede. Als u na ettelijke uren zwoegen niet tevreden bent met het resultaat, volstaat een telefoontje naar ons en we helpen u verder.