Search Engine Advertising (SEA) 

SEO is de eerste stap

SEA is net iets minder bekend dan SEO, het optimaliseren voor Google, oftewel "Search Engine Optimalisation". Het voordeel van SEO is dat het "gratis" bezoekers naar uw site haalt. Het vraag in eerste instantie wat extra werk qua optimalisering, maar eens dat achter de rug is, blijft u de vruchten daarvan plukken zonder een terugkerend marketingbudget.

Waarom dan toch kiezen voor SEA

Is qua SEO het onderste uit de kan gehaald, kunt u met SEA uw publiek nog uitbreiden. De slimme advertenties in Google kosten voor elke klik enkele tientallen cent, maar hebben een reeks voordelen:

    • u kunt u in een andere regio adverteren, terwijl SEO toch vooral regiogebonden is;
    • u kunt producten makkelijk in Google Shopping plaatsen, waar ze anders niet zichtbaar zijn met SEO
    • de tekst van de advertentie kunt u zelf bepalen en bijvoorbeeld "gratis verzending" vermelden, terwijl het bij SEO afwachten is hoe Google uw zoekresultaat presenteert;
    • u kunt tijdens de openingsuren andere advertenties tonen dan daarbuiten, bijvoorbeeld met de vermelding "nu geopend" of met uw telefoonnummer gevolgd door "bel nu". 

Voordeel van SEA is dat u het resultaat kan meten. Voor een webshop met schoenen, plaatsen we advertenties die gemiddeld 0,25 euro kosten als erop geklikt wordt. Van de 10 surfers die klikken, zijn er gemiddeld 2 die een bestelling plaatsen, de kost per klant is dus 1,25 euro. Aangezien een paar schoenen meestal boven 100 € kost, is het advertentiebudget meestal slechts 1 à 2 % van de bestelling. En eigenlijk is het nog lager, want vaak worden deze kopers terugkerende klanten.

Sociale media

Een decennium geleden was er nog geen sprake van sociale media, surfers vonden uw website via Google, klikten op een link (in een e-mail of op een andere website) of tikten gewoon de url in die in een folder of op een visitekaartje stond.

Vandaag brengen mensen meer tijd door op sociale netwerken dan op Google, sommigen vermelden zelfs "Facebook" als hobby op hun curriculum vitae. Stond vroeger Google als startpagina ingesteld, nu is dat vaak Facebook.

Kortom, wie niet aanwezig is op sociale media, verliest contact met een belangrijk deel van zijn doelgroep. De internetmarketing mag dus niet alleen bestaan uit zoekmachineoptimalisatie, advertenties en nieuwsbrieven, maar moet ook de sociale media bestrijken.
 

Meer bezoekers 

Door sociale media slim in te zetten, kunt u meer bezoekers naar uw site halen. Een pagina die gedeeld wordt op Facebook, passeert in het nieuwsoverzicht van een hele vriendenkring en genereert tal van extra clicks. Op die manier halen we bijvoorbeeld dagelijks om en bij de 2000 bezoekers naar de Internetgazet:

sociale-media-marketing

De site is uitgebreid met het "og-protocol", zo weet Facebook waarover een pagina precies handelt: bij het gedeelde item verschijnt een foto en een korte omschrijving. Verder is een icoontje voorzien bij elk artikel om het delen zo laagdrempelig mogelijk te maken, één muisklik volstaat om het bericht op de tijdlijn te plaatsen, al dan niet voorzien van commentaar.


Een relatie opbouwen

Door zelf op sociale netwerken aanwezig te zijn, kunt u een relatie opbouwen met uw klanten - ook hier staan we u bij met raad en daad. Klassiek is de wedstrijd op Facebook waarbij iets weggeven wordt, de "vind ik leuks" zijn verzekerd.

Interessanter is het aangaan van een dialoog, via Twitter of Facebook kunnen klanten u benaderen. Dat kan de binding hechter maken, al kan de feedback kan ook negatief zijn. Maar ook dat is een kans: door een oplossing te zoeken, kunt u de klant terugwinnen. Vroeger was u een ontevreden klant kwijt - vaak zonder dat u het wist - en maakte die nog slechte reclame ook.

facebook-marketing 


Adverteren

Sociale media kunnen ook een interessant kanaal zijn om te adverteren, zulke campagnes kunnen wij voor u uitdenken en opvolgen. 

Facebook staat het verst in advertentiemogelijkheden, het beschikt over veel informatie (geslacht, leeftijd, interessevelden) en daardoor is een campagne specifiek in te stellen. Bovendien zal Facebook de "vind ik leuks" verwerken in de advertentie. Stel uw vriendin X vindt product Y leuk, zal bij een advertentie van dat product staan dat uw vriendin het leuk vind. 


Kortom, marketing op sociale media werkt! Neem contact met ons op om te bekijken wat de mogelijkheden voor u zijn.